О нама

Добро дошли

Наш Вук

Основна школа „Вук Караџић“ налази се у Степојевцу, на четрдесетом километру од Београда. Зграда садашње матичне школе саграђена је 2008. године на простору на којем се налазе значајне зграде и културно-историјски споменици који сведоче о догађајима из 1912-1913. године. До пре неколико година школа је имала два, а сада једно издвојено одељење/подручну школу – Лесковац.

Школа данас

За ученике старијих разреда изводи се кабинетска настава, док ученици млађих разреда наставу похађају у учионицама смештеним у приземљу. Сви кабинети и учионице опремљени су савременим наставним средствима неопходним за реализацију наставе. Ту је и   библиотека са читаоницом,  два кабинета за информатику и рачунарство и једна дигитална учионица. Комплетно је опремљена фискултурна сала са трибинама и галеријом за публику. У приземљу се налази и кухиња са трпезаријом.

Школа поседује видео надзор, школско озвучење и разглас преко кога се ученици и наставници обавештавају о свим активностима и преко кога деца за време одмора пуштају музику.

У школском дворишту обезбеђени су услови за боравак ученика у време одмора. Двориште је ограђено, што је посебно значајно због близине Ибарске магистрале. У самом дворишту постоје четири спортска терена, која су ограђена високом заштитном оградом и импровизована летња учионица.

Настава се изводи у преподневној смени.

У поподневној смени реализује се припремни предшколски програм ПУ „Ракила Котаров Вука“ из Лазаревца, као и настава Музичке школе „Марко Тајчевић“ из Лазаревца.

Од ове школске године у школи се реализује и обогаћени једносменски рад за ученике од првог до осмог разреда, као и продужени боравака за ученике другог разреда.

Галерија

Наших слика

Порука

Вук је рекао

Пиши као што говориш, читај као што је написано.

Вук Стефановић Караџић

Ако не почнеш, нећеш ни завршити!

Вук Стефановић Караџић

Ономе ко зна чекати, време отвара врата.

Вук Стефановић Караџић

Реч - две

У предању мештана Степојевца сачуван је податак да је школа у Степојевцу постојала око 1850. године. Име Вука Караџића  школа је понела 1952/53. године, а 26. октобар слави се као Дан школе.

Пратите нас
Наши подаци

© ОШ "Вук Караџић Степојевац" Сва права задржана | Веб дизајн Плетисанак