Библиотека

Прва школска библиотека отворена је 1872. године, а први библиотекар била је  Георгина Јовановић. Данас се библиотека састоји од великог фонда књига које су организоване по УДК систему. Приступ књигама је слободан, што значи да су наши учении у директом контакту са књигама и сами их бирају док су библиотекари увек расположиви да препоруче занимљиве књиге и помогну у одабиру истих. Наша библиотека је остварила сјајну сарадњу са градском библиотеком у Лазаревцу Димитрије Туцовић, која учествује у формирању једног дела фонда.

Поред великог броја књига за децу, постоји и велики избор књига за одрасле. Нјавећи број књига које поседује библиотека су лектире и белетристика, али и велики број стручне литературе као што су филозофија, психологија за одрасле и децу, историја, географија, лингвистика и велики број енциклопедија и речника које наши ученици могу да користе за самостално истраживање. Такође, велики је број сликовница и мозгалица за наше најмлађе ученике.

Библиотека се налази у згради школе и повезана је са медијатеком.

Библиотека организује и секције као што су библиотечка и литерарна.

 

РАДНО ВРЕМЕ
ПОНЕДЕЉАК УТОРАК СРЕДА ЧЕТВРТАК ПЕТАК
08:00 – 16:00 08:00 – 14:00 08:00 – 16:00 08:00 – 14:00 08:00 – 14:00

 

Реч - две

У предању мештана Степојевца сачуван је податак да је школа у Степојевцу постојала око 1850. године. Име Вука Караџића  школа је понела 1952/53. године, а 26. октобар слави се као Дан школе.

Пратите нас
Наши подаци

© ОШ "Вук Караџић Степојевац" Сва права задржана | Веб дизајн Плетисанак